Tokatlılar Artık İl Dışına Gitmeden Kanser Taraması Yaptırabilecek

AnasayfaSağlık

Tokatlılar Artık İl Dışına Gitmeden Kanser Taraması Yaptırabilecek

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ), aldığı Pozitron Emisyon Tomografisi/Bilgisayarlı Tomografi (PET-BT) cihazıyla Tokat'ta yaşayan vatandaşların kanser taraması için il dışına gitme zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Paylaş

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, yaptığı açıklamada, son üç yılda kanser teşhisi ve taraması için Tokatlı hastaların başka şehirlere gitmek zorunda kaldığını belirtti. Ancak üniversite hastanesine alınan PET-BT cihazıyla bu durumun değiştiğini ifade etti. Yılmaz, Mart ayından itibaren hizmete giren cihazın, yüksek çözünürlüklü ve nitelikli olduğunu vurgulayarak, hastaların daha az radyasyona maruz kalarak daha nitelikli sonuçlar elde edebileceklerini ve daha kısa sürede sonuç alabileceklerini söyledi. Hastaların Tokat’ta bu hizmeti alma imkanına sahip olmalarının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Kanser Taraması

Özge Ulaş Babacan

TOGÜ Nükleer Tıp Ünitesi doktorlarından Özge Ulaş Babacan da cihazın kanser hastalarında kullanılan bir görüntüleme sistemi olduğunu belirtti. PET-BT cihazının, hastalığın teşhisinden evrelenmesine ve tedavi yanıtının değerlendirilmesine kadar birçok alanda kullanıldığını açıkladı. Babacan, cihazın en küçük lezyonları dahi atlamadan yakalayabildiğini ve Tokatlı hastaların il dışına gitmeden bu avantajlı hizmeti alabilecek olmalarının önemini vurguladı.