TBMM Gündeminde Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Yeni Cezalar

AnasayfaGündem

TBMM Gündeminde Fahiş Fiyat ve Stokçuluğa Yeni Cezalar

Paylaş

Fahiş Fiyat Artışına Ağır Cezalar Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta fahiş fiyat artışı ve stokçuluğa yönelik önemli düzenlemeleri görüşecek. Yeni düzenleme, fahiş fiyat artışı cezasını 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk cezasını ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarıyor.

Tekrar Eden Stokçuluk İçin Kapatma Cezası

Düzenleme kapsamında, en az üç defa stokçuluk yapan iş yerlerine 6 gün kapatma cezası da verilebilecek. Bu değişiklikle, stokçuluğun önüne geçilmesi ve haksız fiyat artışlarının engellenmesi hedefleniyor.

Pazar Yerlerinde Yeni Düzenleme

Kapalı pazar yerlerinde önemli bir yenilik de tezgah kiralamalarıyla ilgili olacak. Yeni teklifle, tezgahlar artık aracılar yoluyla kiralanamayacak, doğrudan pazarcılara tahsis edilecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Yeni Görüşmeler

Hafta boyunca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Dışişleri Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın kurulmasını öngören kanun teklifi de görüşülecek.

Siyasi Partilerin Grup Toplantıları

Salı ve çarşamba günleri, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda, partiler kendi gündemlerini ve Meclis çalışmalarını değerlendirecekler.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu hafta, fahiş fiyat ve stokçuluğa yönelik cezaların arttırılması ve pazar yeri düzenlemeleri gibi önemli konular ele alınacak. Bu değişiklikler, piyasadaki adaletsizliklerin önüne geçmeyi ve tüketici haklarını korumayı amaçlıyor.