Süper Kupa Heyecanı: Galatasaray – Beşiktaş Maçı Bu Akşam!

AnasayfaSpor

Süper Kupa Heyecanı: Galatasaray – Beşiktaş Maçı Bu Akşam!

Süper Kupa heyecanı bu akşam dorukta! Galatasaray ve Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geliyor. Maç 20.45'te ATV'de canlı yayınlanacak.

Paylaş

Süper Kupa’da Dev Maç Bu Akşam

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 18. kez düzenlenen Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Beşiktaş kozlarını paylaşacak. Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası kazananı Beşiktaş arasındaki mücadele, futbolseverlere heyecan dolu bir akşam yaşatacak.

Maç Nerede ve Ne Zaman?

Süper Kupa mücadelesi, İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı’nda gerçekleşecek. Müsabaka, bu akşam saat 20.45’te başlayacak ve ATV’den canlı olarak yayınlanacak.

Hakem Atilla Karaoğlan Yönetecek

Karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Abdullah Bora Özkara ve Volkan Ahmet Narinç yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Mehmet Türkmen olacak.

Muhtemel 11’ler

  • Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Oliveira, Ziyech, Mertens, Zaha, Icardi
  • Beşiktaş: Mert, Rosier, Saiss, Colley, Masuaku, Hadziahmetovic, Salih, Muleka, Ghezzal, Onur Bulut, Aboubakar

Süper Kupa’da 9. Randevu

Galatasaray ve Beşiktaş, 1965-1966 sezonundan bu yana Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa adlarıyla düzenlenen organizasyonda 8 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 6’sı Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda oynandı ve Galatasaray 4, Beşiktaş 2 kez kazandı. İki takım arasındaki iki Süper Kupa mücadelesinde ise takımlar birer kez kupayı kaldırdı.

Süper Kupa Tarihi

Süper Kupa’yı en çok kazanan takım 8 şampiyonlukla Galatasaray. Beşiktaş ise 2 kez kupayı müzesine götürdü. Fenerbahçe ve Trabzonspor 3’er, Konyaspor ve Akhisarspor ise 1’er kez şampiyon oldu.

İlk Maçlar Almanya’da Oynandı

Süper Kupa’nın ilk 3 organizasyonu Almanya’da gerçekleştirildi. 2020-2021 sezonunun Süper Kupa maçı ise Katar’da oynandı.

Türkiye’deki İlk Kupayı Fenerbahçe Kazandı

Almanya’daki maçların ardından mücadele Türkiye’ye taşındı ve yurt içindeki ilk kupayı Fenerbahçe kazandı.

Son Kupa 1 Dakika Oynandı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan son Turkcell Süper Kupa müsabakası sadece bir dakika sürdü. Fenerbahçe’nin maça 19 Yaş Altı Takımı ile çıkması ve sahadan çekilmesi üzerine TFF, kupayı 3-0 hükmen galip saydığı Galatasaray’a verdi.