Samsun’da Engelsiz Turizm Projesi Başladı

AnasayfaGündem

Samsun’da Engelsiz Turizm Projesi Başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz Turizm Programı ile özel gereksinimli bireyler Samsun'un güzelliklerini keşfediyor.

Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin şehrin doğal, tarihi ve turistik güzelliklerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla “Engelsiz Turizm Programı” başlattı. Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanımızın hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Özel gereksinimli bireylerimizin her zaman yanındayız” dedi.

Engelsiz Turizm

Engelsiz Turizm Programı Başladı

Özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal hayata katılımlarını artırmak amacıyla başlatılan Engelsiz Turizm Programı, “Samsun’u Keşfet” mottosuyla hayata geçirildi. Program kapsamında belirlenen “Rota Samsun” güzergahları, erişilebilirlik durumlarına göre özel olarak planlanmış gezi rotaları sunuyor.

Doğal, Tarihi ve Turistik Geziler

Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un farklı bölgelerindeki doğal, tarihi ve turistik yerlerin ziyaret edilmesini içeren çeşitli geziler ve sosyal organizasyonlar düzenliyor. Yaklaşık 2 bin özel gereksinimli birey ve ailesinin ağırlanması hedeflenen program, yaz sezonu boyunca devam edecek. Bu sayede özel gereksinimli bireyler, Samsun’un güzelliklerini keşfederken topluma entegre oluyor ve sosyal hayata aktif bir şekilde katılıyor.

Engelsiz Turizm

Gönüllere Dokunan Sosyal Belediyecilik

Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin yanında olan bir yaklaşımla çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyerek hizmetlerimizi sürekli artırıyoruz. Toplumun gerçek gücünün, insanların mutlu olduğu bir şehirde yaşamasından geçtiğinin farkındayız. ‘Engelsiz Turizm’ projesi ile binlerce hemşehrimize güzel anılar bırakmayı umut ediyoruz” dedi.

İlk Etkinlik: Moral ve Motivasyon Programı

Programın ilk etkinliği, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depreminden etkilenen özel bireyler ve aileleri için düzenlendi. Samsun Engelliler Federasyonu iş birliğiyle 9-15 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte, Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Kampı’nda bilgilendirme seminerleri, psikososyal destek, fizyoterapi danışmanlığı, havuz hizmetleri ve çocuk etkinlikleri sunuldu. Katılımcılar, Bandırma Vapuru, Batı Park ve Amazon Köyü gibi önemli noktalara düzenlenen gezilerle moral buldu.

Vapur Turu ile Sosyal Hayata Katılım

Engelsiz Turizm projesi kapsamında, Samsun’da yaşayan özel eğitim ve rehabilitasyon öğrencileri için vapur turu düzenlendi. 200 kişinin katıldığı turda öğrenciler dans edip eğlendi. Bu etkinlik, çocukların sosyal hayata katılımlarını artırdı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Turizm projesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal becerilerini geliştirmeye ve Samsun’un güzelliklerini tanıtarak moral ve motivasyonlarını artırmaya devam ediyor.