Samsun’da Avrupa Sinemasının Göz Kamaştıran Şöleni

AnasayfaManşet

Samsun’da Avrupa Sinemasının Göz Kamaştıran Şöleni

Samsun AB Bilgi Merkezi'nin düzenlediği "Avrupa Filmleri Haftası" 8-12 Mayıs tarihlerinde CityMall AVM'de! Ücretsiz ve dopdolu film seçkisiyle sinema tutkunlarını bekliyor. Kaçırmayın!

Paylaş

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (STSO) ev sahipliğinde faaliyet gösteren Samsun AB Bilgi Merkezi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan “Avrupa Filmleri Haftası”nın ikincisi, 8 Mayıs’ta başlıyor. Sinemaseverler, 8-12 Mayıs tarihleri arasında CityMall AVM’de düzenlenecek etkinlikte, AB üyesi 22 ülkenin 18 filmi ücretsiz olarak izleyebilecek.

Samsun AB Bilgi Merkezi, Eflatun Kitap&Kafe ve Samsun Sinema Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sinemaseverlerle buluşacak. 8-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik, 18 farklı filmle zenginleştirilmiş olacak.

Avrupa Filmleri Haftası’nın açılışı 8 Mayıs Çarşamba günü, saat 18.00’de Slovakya yapımı “Asla Asla Deme” filmiyle yapılacak. Ardından, saat 20.30’da İtalya yapımı “Dante” filmi izleyiciyle buluşacak.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, etkinliğe ikinci kez ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Samsun AB Bilgi Merkezi olarak, halkımızla buluşturacağımız çok özel bir etkinliğe imza atacağız. AB Türkiye Delegasyonu, AB Üye Ülkeleri Büyükelçilikleri, AB Ulusal Kültür Enstitüleri ve AB Bilgi Merkezlerinin işbirliğiyle düzenlenen Avrupa Film Günleri, sinema tutkunlarının ilgi odağı olacak” dedi.

Bu yıl gösterime girecek filmler arasında, çeşitli ülkelerden 18 farklı yapım bulunuyor. Bulgaristan’dan “Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu”, Danimarka’dan “Viborg Güzeli”, Estonya’dan “Ufuktaki Savaş”, Finlandiya’dan “Eli Kulağında” gibi birçok başarılı yapıt, Samsunlu sinemaseverlerle buluşacak.

Sinema