Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında Birinciler Ödüllerini Aldı

AnasayfaYaşam

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışmasında Birinciler Ödüllerini Aldı

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yetenek yarışmasının il birincileri belli oldu. İl birincileri, eğitim düzeylerine göre ayrılan kategorilerde gösterdikleri üstün performanslarla ödüllerini aldılar. Yarışma, öğrencilerin bağımlılıkla mücadelede farkındalığını artırmak ve yeteneklerini teşvik etmek amacıyla her yıl düzenleniyor.

Paylaş

Yeşilay’ın Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek” yetenek yarışmasında, il birincileri belirlendi. Edebi ve görsel olmak üzere iki ana kategoride gerçekleşen yarışma, ilkokuldan liseye kadar farklı eğitim kademelerindeki öğrencilerin katılımıyla renklendi. Kazanan öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek

Törende Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, Halk Sağlığı Başkanı Dr. Hatice Öz, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden Sait Sayar, Atakum Gençlik Merkezi Müdürü Salih Sever ve İl Milli Eğitim Müdürü Serdar Öztürk gibi önemli isimler yer aldı.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek

Bu yarışma, 2011 yılından bu yana her yıl düzenlenerek gençlerin bağımlılıkla ilgili konularda bilinçlenmeleri, yeteneklerinin farkına varmaları ve teşvik edilmeleri hedefleniyor. Türkiye genelindeki tüm illerden seçilen birinciler, Türkiye finallerinde yarışacak.

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek

Yeşilay Samsun Şube Başkanı Emre Güneş, yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını ve bu yıl Samsun’dan 1254 eserin yarışmaya katıldığını belirterek, tüm katılımcıları tebrik etti. Güneş, Türkiye finalinde Samsun temsilcilerine başarılar dileyerek, bu yarışmanın önemli bir farkındalık aracı olduğunun altını çizdi.