Rize’de Gençlere Yatırım

AnasayfaGündem

Rize’de Gençlere Yatırım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Rize'de gençlere yapılan yatırımlar ve yeni projelerle Türkiye'nin kalkınma hedeflerini anlattı.

Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Rize’de önemli projelerin açılışında gençlere yatırımların Türkiye’nin geleceğine katkısını vurguladı.

Gençlere Yatırım ve Güven

Rize Ticaret Borsası’nda düzenlenen törenlerde konuşan Bakan Kacır, gençlere yapılan yatırımların önemine değinerek, “Bilim merkezleri, teknoloji festivalleri ve gençlik merkezleriyle gençlerimize güvendiğimizi hissettirdikçe, bu topraklardan nice Selçuk Bayraktarlar ve Aziz Sancarlar yetişecek,” dedi.

22 Yılda Türkiye’ye Yapılan Yatırımlar

Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği sayesinde son 22 yılda Türkiye’nin büyük yatırımlara imza attığını belirtti. “Yapılamaz denilenleri yaptık, olmazları oldurduk,” diyen Kacır, ülkenin her alanda büyük bir gelişim gösterdiğini vurguladı.

Rize’de Sanayi ve Teknoloji Yatırımları

Rize’de yeni yatırımlar hakkında bilgi veren Kacır, “Rize Organize Sanayi Bölgesi’ne 1,3 milyar lira finansman sağladık ve 428 yatırım teşvik belgesi düzenledik,” diye konuştu. Ayrıca, KOBİ’lere sağlanan desteklerle Rize’de sanayinin güçlendiğini belirtti.

Bilim Merkezi ile Geleceğin Bilim İnsanları Yetişecek

Kacır, Rize’de kurulacak Bilim Merkezi’nin gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini artıracağını söyledi. “Bu merkez, gençlerimize teorik bilgilerini pratiğe dökme ve kendi projelerini geliştirme imkanı sunacak,” dedi.

DOKA ve DOKAP Projeleri

DOKA ve DOKAP tarafından desteklenen projeler hakkında bilgi veren Kacır, “Bugün toplam 84 milyon lira değerinde 10 projeyi açılışa sunduk. Ayrıca 2024 yılı yatırım programı kapsamında 109 milyon lira değerinde 11 proje için de protokol imzalayacağız,” dedi.

Geleceğe Yatırım ve Kalkınma Hedefleri

Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da yatırımlara devam edeceklerini belirten Kacır, “Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuzla üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz ve imzalarını attığımız projeler, şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun,” dedi.

Bakan Kacır’ın Belediye Ziyareti

Bakan Kacır, Rize Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Rahmi Metin ile de görüştü.

Gençlere Yatırım Gençlere Yatırım