Rize’den 3 Ayda 17 Ülkeye 1315 Ton Çay İhraç Edildi!

AnasayfaYerel Haber

Rize’den 3 Ayda 17 Ülkeye 1315 Ton Çay İhraç Edildi!

Paylaş

Türkiye’nin çay üretiminde ve ihracatında öncü şehri Rize, yine rekor kırıyor. Yılın ilk çeyreğinde 17 ülkeye 1315 ton çay ihracatı gerçekleştiren Rize, bu sayede 5 milyon 109 bin 641 dolar gelir elde etti. Geçen yılın aynı dönemine göre ihracat miktarında yüzde 38, değerinde ise yüzde 72 artış yaşandı.

Belçika’ya İhracatta da Rekor Artış!

Rize’den en fazla çay ihraç edilen ülke Belçika olurken, bu ülkeye yapılan ihracatta da önemli bir artış gerçekleşti. Belçika’ya bu dönemde 889 ton çay ihraç edilerek 3 milyon 815 bin 186 dolar kazanıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre Belçika’ya yapılan çay ihracatında miktar yüzde 38, değer ise yüzde 72 artmış durumda.

DKİB: “Çay İhracatımız Katlanarak Artacağına İnanıyoruz!”

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şaban Turgut, Rize’nin çay ihracatındaki bu başarısını değerlendirerek şu ifadelerde bulundu: “2024 yılına çok güzel bir ihracat artışı ile başladık. Bu kapsamda da ilerleyen günlerde sektör ihracatımızın katlanarak artacağına inanıyoruz.”

Türk Çayının Marka Bilinirliği Artıyor!

Turgut, Türk çayının marka bilinirliğinin her geçen gün arttığını ve bunun da ihracatı olumlu etkilediğini vurguladı. DKİB olarak önümüzdeki 4 yıl boyunca Turquality projeleri kapsamında yapılacak tanıtım çalışmaları ile ihracata önemli katkı sağlayacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi.