Özgür Özel: Samsun’un Kazanılmamış Olmasını Asla Kabul Etmiyorum

AnasayfaGündem

Özgür Özel: Samsun’un Kazanılmamış Olmasını Asla Kabul Etmiyorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları için geldiği Samsun’da önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Samsun'daki yerel seçim sonuçlarına dair üzüntüsünü dile getirerek, Samsun'un CHP tarafından kazanılmamış olmasını kabul edemediğini belirtti.

Paylaş

Sabah Ankara’daki kutlamalara katılan Özel, daha sonra Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’a gelerek Tütün İskelesi’ni ziyaret etti. Çiçeklerle karşılanan Özel, Atatürk Anıtı’na yürüdü ve burada halka seslendi.

Özgür Özel

“Samsun’un Kazanılmamış Olmasını Asla Kabul Edemiyorum”

Özel, konuşmasında Samsun’un CHP tarafından kazanılmamasına dair derin üzüntüsünü dile getirerek, “Büyük bir üzüntümü ifade etmek isterim. Samsun gibi bir kenti böyle bir dönemde böyle bir atmosferde biz Kütahya’yı, Afyon’u, Uşak’ı alıyorken, Manisa’yı İzmir’e kadar olan bütün illeri alıyorken yani Milli Mücadelenin, Büyük Taaruz’un olduğu illeri alıyorken, Amasya’yı Kastamonu’yu alıyorken Samsun’un bizim tarafımızdan kazanılmamış olmasını asla kabul edemiyorum,” dedi.

Samsun’da CHP’yi 1. Parti Yapma Çağrısı

Özel, Samsun’daki partililere ve Atatürk sevgisi taşıyan herkese seslenerek, “Buradan Samsun’daki partili partisiz ama yüreğinde Atatürk sevgisi olan herkese sesleniyorum. Biz Samsun’da bunu taşıyamayız. En kısa sürede Gazi’nin partisini 1. parti yapmak zorundayız. Onun için sadece TV izlemek, gazete okumak, sohbet etmek ve bizleri izleyip mutlu ya da tenkit etmek yetmez. Samsunlular ve Atatürkçüler, Samsun’daki iktidar için bugün ilk adımı atmalısınız, buna var mısınız?” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel

Gençlere Özel Mesaj

Cumhuriyetin gençlere emanet edildiğine dikkat çeken Özel, gençlere hitaben, “Bir sözüm de gençleredir. Atatürk bu partiyi kurdu ve gençlere dedi ki, ‘Benim bu bedenim elbet bir gün toprak olacak, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ Bunu nasıl yapacağız? Atatürk, öleceğini, toprak olacağını biliyordu. Bu ülkenin ilelebet yaşayacağına, var olacağına nasıl emin oluyor? Birisine emanet etmiş olması lazım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cumhuriyeti sadece ve sadece gençlere emanet etti,” dedi.

Özel, gençlerin ülkeyi terk etmeyi düşünmemeleri gerektiğini vurgulayarak, “Eğer üzülüyorsan, enseyi karartıyorsan, bu ülkeden gitmeyi düşünüyorsan buna izin yok. Ben giderim sen gidemezsin. Yaşlılar gider, gençler gidemez. Asker bile gider gençler gidemez. Çünkü cumhuriyet gençlere emanettir,” şeklinde konuştu.

Özel, Samsun’daki programlarına devam edecek ve yarın da CHP’nin MYK toplantısını Samsun’da yaparak ardından Ankara’ya dönecek.