Özel Sektör Öğretmenleri MEB Önünde Oturma Eylemi Başlattı

AnasayfaManşet

Özel Sektör Öğretmenleri MEB Önünde Oturma Eylemi Başlattı

Paylaş

Özel sektör öğretmenleri, taban maaş talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Taleplerini iletmek istiyorlar.

Eylemin Başlangıcı ve Talepler

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri, taban maaş belirlenmesi talebiyle başlattıkları oturma eylemini Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önüne taşıdı. Öğretmenler, daha önce Meclis önünde gerçekleştirdikleri protestoyu bugün Bakanlık önünde sürdürme kararı aldı.

Güvenlik Görevlileriyle Yaşanan Gerginlik

Milli Eğitim Bakanlığı önünde pankart açmak isteyen öğretmenlere güvenlik görevlileri engel olunca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Öğretmenler, “Biz bu Bakanlığın personeliyiz. Biz taban maaş hakkımızı istiyoruz. Ne bu kin? Biz öğretmeniz” diyerek tepkilerini dile getirdi. Açıklamanın ardından öğretmenler, Bakanlık önünde oturma eylemine başladı.

Edebiyat Öğretmeni Mahmut Yıldırım’ın Açıklamaları

Edebiyat Öğretmeni Mahmut Yıldırım, eylem sırasında yaptığı açıklamada, özel sektörde asgari ücretle ve düşük maaşlarla çalıştıklarını, aynı zamanda mobbing gibi sorunlarla karşılaştıklarını belirtti. Yıldırım, “Bizim aylardır sürdürdüğümüz bu mücadelede muhatap alınmak istiyoruz. Bu hafta Meclis’e bir Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) gelecek, bununla ilgili görüşmek istiyoruz. Talebimiz bu kanun içerisinde taban maaş hakkımızın yer almasıdır. Bu bizim hayat şartlarımızın düzelmesi için elzemdir,” dedi.

“Muhatap Alınmak İstiyoruz”

Yıldırım, açıklamalarında şunları ekledi: “Burası bizim Bakanlığımız, bizler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışanlarız, bizler öğretmenleriz ama bize yapılan muamele şiddetle, muhatap almayarak bizi ötekileştirmeye çalışıyorlar. Bizler taban maaş hakkımızı ve Meclis’e gelecek ÖMK’yı takip etmeye devam edeceğiz.”

Eylemler Devam Edecek

Özel sektör öğretmenleri, açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı önünde oturma eylemine başladı. Taban maaş taleplerinin Öğretmenlik Meslek Kanunu‘na dahil edilmesi ve daha iyi çalışma koşulları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirttiler.