Karadeniz’e Sarı Kodlu Uyarı! Mecbur Değilseniz Dışarı Çıkmayın!

AnasayfaGündem

Karadeniz’e Sarı Kodlu Uyarı! Mecbur Değilseniz Dışarı Çıkmayın!

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü Türkiye’nin büyük bölümünde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Hangi Bölgelerde Sağanak Yağış Olacak?

MGM, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır’ın doğu ve Erzurum’un batı çevrelerinde yerel kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Hava Sıcaklığı Nasıl Değişecek?

İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında hava sıcaklığı 2 ila 6 derece azalırken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgarın Yönü ve Hızı

Rüzgar genellikle güney ve batıdan esmesi bekleniyor. Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

MGM, Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda ise güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Bu bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji’den Önemli Uyarı!

MGM, 18 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması ve tedbirli davranılması gerektiğini vurguladı.

Sarı Kodla Uyarı Yapılan İller

Adana, Artvin, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Maraş, Mardin, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Dersim, Bayburt, Batman, Şırnak ve Osmaniye.

Batı Karadeniz

Parçalı ve az bulutlu, batısının yer yer çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Düzce, Zonguldak ve Bolu çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU °C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP °C, 16°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Ordu ve Tokat çevreleri ile Samsun’un doğu ilçelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TOKAT °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, sabah ve öğlen saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.