Jigolo Yalanıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi!

AnasayfaTürkiye

Jigolo Yalanıyla Dolandırıcılık Yapan Çete Çökertildi!

İstanbul'da sahte çağrı merkezi kuran çete, "Jigolo sitelerine üye oldunuz" yalanıyla vatandaşları dolandırdı. 8 bin kişinin bilgisi ele geçirildi.

Paylaş

İstanbul Esenyurt’ta lüks rezidans dairelerinde sahte çağrı merkezi kuran bir çete, “Jigolo sitelerine üye oldunuz, hakkınızda icra takibi başlatıldı” yalanıyla vatandaşları dolandırdı. Polis operasyonuyla 5 şüpheli yakalandı ve 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler ele geçirildi.

Sahte Çağrı Merkezi Lüks Dairelerde Kurulmuş

Dolandırıcılar, Esenyurt’ta kiraladıkları iki lüks rezidans dairesini çağrı merkezi olarak kullanıyordu. Vatandaşları arayarak “Jigolo sitelerine üyeliğinizden dolayı borcunuz var” şeklinde tehditler savuruyor ve para talep ediyorlardı.

112 İhbarı Üzerine Operasyon Düzenlendi

112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan bir ihbar üzerine harekete geçen Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu operasyon düzenledi. Baskında 5 şüpheli yakalandı ve çok sayıda bilgisayar, uyuşturucu madde, ruhsatsız av tüfeği ve 8 bin kişinin kişisel bilgileri ele geçirildi.

Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Gözaltına alınan şüpheliler H.B. (25), D.E. (22), H.Ö. (22), M.Ç. (21) ve O.O. (23), emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis, vatandaşlara ait kişisel bilgilerin nasıl ele geçirildiği konusunda soruşturmayı sürdürüyor.