Giresun’da Kemençe İle Horon Coşkusu

AnasayfaGündem

Giresun’da Kemençe İle Horon Coşkusu

Giresun'un Çanakçı ilçesindeki Düzköy köyünde, kemençe sesi eşliğinde Karadeniz geleneği horon oynanarak bayram kutlandı. Köy sakinlerinden Mehmet Yılmaz, odun parçalarıyla kemençe çalar gibi yaparak eğlenceye katkıda bulundu ve bu anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Paylaş

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Düzköy köyünde, Karadeniz’in vazgeçilmez müzik aleti kemençe, bayram kutlamalarının merkezinde yer aldı. Yerel kıyafetler giymiş kadın ve erkeklerin el ele verip horon oynadığı bu özel gün, kemençe sesiyle birlikte bambaşka bir atmosfere büründü.

Giresun'da Kemençe İle Horon Coşkusu

Kutlamalarda, kemençe çalınması için bir müzik aletine bile ihtiyaç duyulmadı. Mehmet Yılmaz isimli bir köy sakini, eline aldığı odun parçaları ile kemençe çalar gibi yaparak, eğlencenin ritmini tuttu ve bu ilginç performansıyla bahşiş topladı. O anlar sosyal medyada paylaşıldı ve büyük beğeni topladı.

Karadeniz bölgesinin müzik ve dans kültürünü yansıtan bu kutlama, bölgenin neşe ve birlikte eğlenme geleneğinin en güzel örneklerinden biri oldu. Giresun’daki bu bayram kutlaması, sosyal medyada da hızla yayılarak, Karadeniz’in eğlence anlayışını tüm Türkiye’ye gösterdi.