Giresun’da 40 Köylünün Anısına Şehitlik Yapılacak

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da 40 Köylünün Anısına Şehitlik Yapılacak

Giresun Görele'de, Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgali sırasında öldürülen 40 köylünün anısına şehitlik yapılacak. Belediye Başkanı Hasbi Dede çalışmaların başladığını duyurdu.

Paylaş

 

Giresun’un Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgali sırasında öldürülen 40 köylünün anısına şehitlik yapılması için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Tarihi İncelemeler Başladı

Başkan Dede, eli silah tutan yaklaşık 40 köylünün Rus işgal güçleri tarafından kurşuna dizilerek şehit edildiği bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Bölgenin tarihi önemine dikkat çeken Dede, bu alanın şehitlik olarak anıtlaştırılması gerektiğini belirtti.

Maksutlu Köyü Muhtarı ile İşbirliği

Karadere ile Maksutlu köylerinin kesiştiği Dikmetaş Tepesi Kaşüstü Düzlüğü’nde yer alan bölge hakkında Maksutlu Köyü Muhtarı Fevzi Aksu’dan bilgiler alındı. Bu bilgiler doğrultusunda gerekli tarihi araştırmaların yapılacağı ve bölgenin ‘şehitlik’ olarak anıtlaştırılması için çalışmalara başlandığı ifade edildi.

Şehitlik İçin Adımlar Atılıyor

Hasbi Dede, bölgenin şehitlik olarak anılması için başlattıkları çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti. Bu çalışmaların, tarihi mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.