Giresun Adası Karşısında Çevre Felaketi: Festival Alanı Çöplük Oldu!

AnasayfaYerel Haber

Giresun Adası Karşısında Çevre Felaketi: Festival Alanı Çöplük Oldu!

Giresun'un Aksu Mahallesi'nde bir zamanlar festival alanı olan sahil, şimdi çöp ve moloz yığınına dönüştü. Mahalle muhtarı, çevre katliamına son verilmesini istiyor.

Paylaş

Doğu Karadeniz’in tek yaşanabilir adası olan Giresun Adası’nın tam karşısında, bir zamanlar Uluslararası Aksu Festivali’ne ev sahipliği yapan sahil, şimdi içler acısı bir durumda. Aksu Mahallesi Muhtarı İlker Uzuner, 20 yıldır vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgenin, şimdilerde devasa bir çöp ve moloz tepesine dönüştüğünü belirtiyor.

Çöp Kokusu ve Deniz Taşkınları Mahalleliyi Canından Bezdirdi

Aksu Mahallesi, Giresun’un en kalabalık mahallesi olmasına rağmen, yıllarca çöp kokusu ve deniz taşkınları nedeniyle yaşam kalitesi düşmüş durumda. Muhtar Uzuner, 2014 yılında katı atık bertaraf tesisinin kurulmasıyla çöp dökümünün durduğunu ancak moloz dökümünün devam ettiğini belirtiyor. Hafriyat altında kalan çöpler, deniz taşkınlarıyla tekrar sahile vuruyor.

Muhtar Uzuner’den Çevre Katliamına Son Çağrısı

Aksu Mahalle Muhtarı İlker Uzuner, yetkililere çağrıda bulunarak ada manzaralı bu eşsiz sahilin eski güzel günlerine kavuşması için acil önlem alınmasını talep ediyor. Uzuner, “Bu çevre katliamı ne insanlığa ne de Giresun’a yakışıyor. Molozlar kaldırılarak çöpler temizlenmeli, bu alan yeniden halkın hizmetine açılmalı” diyor.