Giresun Belediyesi’ne Japonya’dan Arama Kurtarma Aracı Hibesi

AnasayfaGündem

Giresun Belediyesi’ne Japonya’dan Arama Kurtarma Aracı Hibesi

Paylaş

Japonya Büyükelçiliği, Giresun Belediyesi’ne tam donanımlı arama kurtarma aracı hibe ediyor. Detaylar haberimizde.

Hibe Programının Detayları

Giresun Belediyesi, Japonya Büyükelçiliği tarafından Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında önemli bir destek alacak. Bu kapsamda, belediyeye tam donanımlı bir arama kurtarma aracı hibe edilecek.

giresun belediyesi (1)Başvurunun Ardındaki Proje

İtfaiye Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje doğrultusunda yapılan hibe başvurusu olumlu sonuçlandı. Bu çerçevede Japonya Ankara Başkonsolosluğundan Japon Diplomat Wataru Ishii, çevirmen Şule Acar Uygun ile birlikte Giresun’a gelerek Belediye Başkanı Fuat Köse’yi ziyaret etti.

giresun belediyesi (2)Ziyarette Gerçekleşen Görüşmeler

Ziyaret sırasında, İtfaiye Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılacak olan arama kurtarma aracı hibesi için ön görüşme yapıldı. Araç, özellikle trafik kazaları ve doğal afetler gibi acil durumlarda kullanılmak üzere planlanıyor.

Başkan Köse’nin Teşekkür Mesajı

Belediye Başkanı Fuat Köse, Japonya devletine ve Japonya Büyükelçiliğine bu anlamlı desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Köse, “Japonya Devleti ve aracı olan Japonya Büyükelçiliğine şahsım ve Giresun halkı adına teşekkür ederim” dedi.

giresun belediyesi (4)Japon Diplomatın Ziyareti ve İncelemeleri

Japon Diplomat Wataru Ishii, aracın hizmet vereceği bölgeleri ziyaret ederek fotoğraf çekimleri yaptıktan sonra Giresun’dan ayrıldı. Bu önemli girişim, Giresun halkı için büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.