Feyzanur 3. Kez Dünya Şampiyonu Olmak İçin Mücadele Edecek

AnasayfaManşet

Feyzanur 3. Kez Dünya Şampiyonu Olmak İçin Mücadele Edecek

Gümüşhane'nin gururu milli sporcu Feyzanur Azizoğlu, İstanbul'da düzenlenecek Kick Boks Dünya Kupası'nda üçüncü dünya şampiyonluğu için ringe çıkacak.

Paylaş

Milli kick boksçu Feyzanur Azizoğlu, 23 yaşında olmasına rağmen kariyerinde birçok başarı elde etmiş bir sporcu olarak dikkat çekiyor. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kick boksla tanışan Azizoğlu, 6 yıl önce başladığı spor hayatında çok sayıda şampiyonluk kazandı. 2020’de Antalya’da ve 2023’te İstanbul’da düzenlenen dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak ülkesini gururlandırdı. Ayrıca, 2021 yılında İtalya’da düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası’nda bronz, 2023’te Portekiz’deki şampiyonada ise gümüş madalya elde etti. Azizoğlu’nun Türkiye şampiyonlukları da 15’i buluyor.

Bu başarıların arkasında Azizoğlu’nun ailesinin büyük desteği var. Başta babası olmak üzere ailesi, onun spora yönelmesine ve başarılı olmasına büyük destek verdi. Ancak, başarıya giden yolda Azizoğlu’nun karşısına çıkan engeller de yok değil. Başta çevresinden gelen baskılar olmak üzere, “Kızın sporda ne işi var?” gibi cinsiyetçi düşüncelerle karşılaştı. Ancak babasının desteğiyle bu baskılara direnerek, kick boksta adını duyurdu.

Şimdi ise Azizoğlu, İstanbul’da düzenlenecek olan Kick Boks Dünya Kupası’nda üçüncü kez dünya şampiyonluğu için mücadele edecek. Azizoğlu’nun hedefi, hem kendisini hem de ülkesini en iyi şekilde temsil ederek, üçüncü kez dünya şampiyonu olmak. Kendisine ve ülkesine duyduğu güvenle, genç yaşına rağmen başarılarına bir yenisini eklemeyi hedefliyor.