Emekli Zammı İçin Son Viraj! Beklenen Zam Gelmeyecek!

AnasayfaGündem

Emekli Zammı İçin Son Viraj! Beklenen Zam Gelmeyecek!

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor. Tahminler, işçi emeklilerine %25'in üzerinde zam yapılabileceğini gösteriyor.

Paylaş

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı temmuz ayında yapılacak zam oranında. Haziran ayı enflasyonunun tahmin edildiği gibi gerçekleşmesi durumunda, işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına yüzde 25.2 ile yüzde 26.4 arasında zam yapılması bekleniyor.

En Düşük Emekli Aylığına Zam Olacak mı?

10 bin lira olan en düşük emekli aylığına zam yapılıp yapılmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor. İktidarın bu konuda bir karar vermesi bekleniyor.

Memur ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı

Memur ve memur emeklilerinin zam oranının ise yüzde 19-20 bandında kalması öngörülüyor. Bu durum, maaş hesaplama formüllerindeki farklılıklardan kaynaklanıyor.

4 Milyon Emekli Sıfır Zamla Karşı Karşıya Kalabilir

Çalışma Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Aziz Çelik, kök aylığı düşük olan emeklilerin sıfır veya düşük zamla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 8 bin TL kök aylığı olan bir emeklinin yüzde 25 zamla dahi aylığının 10 bin TL’de kalacağını ve sıfır zam almış gibi olacağını belirtti.