Emekli Maaşlarına Zam Erdoğan’a Sunuluyor: Bu Akşam Netleşecek!

AnasayfaGündem

Emekli Maaşlarına Zam Erdoğan’a Sunuluyor: Bu Akşam Netleşecek!

En düşük emekli maaşına yapılacak zam bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Analizler tamamlandı, alternatifler değerlendiriliyor.

Paylaş

 

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına yapılacak zammın detaylarının bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını açıkladı.

Bu Akşam Sunulacak

Güler, bütçe imkanlarının belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bununla ilgili analizleri topladık. Bu akşam itibarıyla Cumhurbaşkanımıza sunacağız ve yarın Meclis Başkanlığı’na vereceğiz. Bu akşam netleşecek. Şu an rakam söylemem doğru olmaz. Alternatifler var, onlara bakıyoruz” dedi.

En Düşük Emekli Maaşına Zam Gelmedi

Temmuz ayı başında açıklanan enflasyon rakamlarına göre, memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı %19,3, SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı %24,73 oldu. En düşük memur emeklisi maaşı 14.741 TL’den 17.585 TL’ye yükseldi. Ancak, 10 bin TL olan taban aylıkta herhangi bir iyileştirme yapılmadı. Kök aylığı 8.383 TL’nin altında olan emeklilerin zam oranı ise %0 oldu.

Güler’in açıklamaları, emekliler ve kamu çalışanları arasında büyük bir merak uyandırdı. Emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili son kararın bu akşam verilmesi bekleniyor.