Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Gelire Dayalı Düzenleme Geliyor

AnasayfaGündem

Elektrik ve Doğalgaz Faturalarında Gelire Dayalı Düzenleme Geliyor

Paylaş

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında gelire dayalı yeni bir ödeme düzenlemesinin hayata geçirileceğini açıkladı. Anadolu Ajansı’nın Editör Masası programına katılan Bayraktar, 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının %60’ının hala devlet tarafından karşılandığını belirterek, gelir grubu yüksek olan tüketicilere maliyetlerin daha fazla yansıtılmasının planlandığını ifade etti.

Gelire Göre Fatura Düzenlemesi

Bayraktar, salgın döneminden bu yana elektrik ve doğalgazda devletin hane halkı ve ticarethanelere ciddi destekler sağladığını vurguladı. Bakan, “Destek mekanizmalarını daha etkin kullanmamız gerekiyor. Gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru” dedi.

Destekler Sınırlı Kaynaklarla Devam Edecek

Bakan Bayraktar, düşük gelirli ve emekli vatandaşların bu desteklerden faydalanmaya devam edeceğini, ancak yüksek tüketim yapan, büyük evlerde oturan veya elektrikli araca sahip olanların desteklerden yararlanmak yerine gerçek maliyetleri karşılayacağı bir model üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu düzenleme, Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordinasyon içinde yürütülecek.