Dolar/TL 32,57 Seviyesinde! Faiz Kararı Yarın Açıklanacak

AnasayfaEkonomi

Dolar/TL 32,57 Seviyesinde! Faiz Kararı Yarın Açıklanacak

Paylaş

Dolar/TL, sabah saatlerinde 32,57 civarında işlem görerek zirveye yakın seyrini sürdürüyor. Piyasalarda yarın açıklanacak Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı ve hükümetin tasarruf tedbirleri merakla bekleniyor.

Faiz Sabit Kalacak mı?

Reuters anketine göre, TCMB’nin beklentilerin üzerinde seyreden enflasyonu kontrol altına almak adına geçen ay yaptığı sürpriz sıkılaştırma ardından Nisan ayında bir haftalık repo faizini yüzde 50’de sabit bırakması bekleniyor. Ankete katılan 14 ekonomistin neredeyse tamamı bu görüşte.

Ekonomi Yönetimi ABD’den Döndü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Fatih Karahan, IMF ve Dünya Bankası toplantıları için bulundukları Washington’daki temaslarını tamamladı. Şimşek, sosyal medya paylaşımında, “Türkiye’ye ilgi çok büyük. Yatırımcı ilgisi tek kelimeyle mükemmeldi. Hikayesi ve kredibilitesi olan nadir ülke programlarından bir tanesiyiz” dedi.

TL Mart Ayında Değer Kaybetti

TL, bu sabah dolar karşısında anlamlı değişim göstermeyerek başladı. Kur saat 08.37’de 32,57 civarında işlem gördü. Mart ayında yüzde 3,5 ile temmuz ayından bu yana en belirgin değer kaybını gören TL, nisan ayının ilk üç haftasında yüzde 0.7 ile sınırlı değer kaybetti. TL’nin ilk çeyrekteki değer kaybı ise yüzde 9 oldu.

Tasarruf Tedbirleri Yol Alıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kamu harcamalarında tasarruf da öngören yeni ekonomi adımlarının detaylarının yakında açıklanacağını duyurdu. Erdoğan, “Tasarruftan kamuda gereksiz harcamaların ortadan kaldırılması, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması anlaşılmalıdır… Bütçelerin buna göre revize edilmesi için bizler de şu anda bir çalışma yapıyoruz” dedi.

24 Nisan Çarşamba döviz kurları

Dolar

  • Alış: 32.58 TL
  • Satış: 32.58 TL

Euro

  • Alış: 34.83 TL
  • Satış: 34.83 TL

Sterlin

  • Alış: 40.36 TL
  • Satış: 40.36 TL