DOKAP’tan Giresun’da 9 Yılda 136 Projeye 195 Milyon TL Destek

AnasayfaGündem

DOKAP’tan Giresun’da 9 Yılda 136 Projeye 195 Milyon TL Destek

Giresun'da DOKAP tarafından desteklenen projelerin değerlendirildiği toplantıda, 9 yılda 136 projeye 195 milyon TL'lik destek sağlandığı açıklandı. Gelecek yıllara ilişkin planlamalar da masaya yatırıldı.

Paylaş

Giresun’da gerçekleştirilen ve planlanan projelerle ilgili bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleşen toplantıya DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve diğer ilgililer katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Serdengeçti, DOKAP desteğiyle ilin turizm, tarım, eğitim, kültür ve sulama gibi çeşitli sektörlerde önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, Giresun’da gerçekleştirilen ve planlanan projelerin bölgenin sosyal ve ekonomik yapısını güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.

DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ise 2014-2023 yılları arasında Giresun’da 136 projeye yaklaşık 195 milyon TL destek sağlandığını açıkladı. Gültekin, bu projelerin turizm, tarım, eğitim, kültür ve sosyal sektörlerde uygulandığını ve bölgenin kalkınma hızını artırarak sosyal ve ekonomik altyapısını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Gültekin ayrıca, 2023 yılı itibarıyla Giresun’da turizm, tarım, kültür ve sulama sektörlerinde 27 yeni projeye 52,2 milyon TL tutarında destek verildiğini ifade etti. Sulama suyu tesislerinin onarımı, mavi yemiş ve aronya yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması gibi önemli projelerin bu destekler arasında yer aldığını belirtti.

2024 yılı için planlanan projelerle ilgili de bilgi veren Gültekin, Giresun’da turizm, tarım, kültür ve sulama sektörlerinde gerçekleştirilmesi planlanan 20 projeye 74,9 milyon TL tutarında destek teklifinde bulunulduğunu söyledi. Bu projeler arasında endemik bitkilerin sektöre kazandırılması, kabuklu meyve yetiştiriciliğinin geliştirilmesi ve mikro çoğaltım yöntemiyle fındık fidanı üretiminde modernizasyon gibi önemli girişimler bulunuyor.