Çocuk Kitabındaki Ensest İlişki İfadeleri Tepki Çekti: MEB Sorumluluğu Reddetti!

AnasayfaEğitim

Çocuk Kitabındaki Ensest İlişki İfadeleri Tepki Çekti: MEB Sorumluluğu Reddetti!

Bir çocuk kitabındaki ensest ilişkiyi normalleştiren ifadeler infiale neden oldu. MEB, kitabın onay sürecinin kendi denetiminde olmadığını açıkladı.

Paylaş

“Onlar Ermiş Muradına” adlı çocuk kitabında yer alan, ensest ilişkiyi meşrulaştıran ifadeler kamuoyunda büyük tepki yarattı. Kitapta, bir babanın kızıyla evlenebileceği gibi skandal ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı.

Sosyal Medyada Tepki Yağdı

Kitabın içeriğinin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, çok sayıda kullanıcı tepkisini dile getirdi. Birçok kişi, kitabın nasıl olup da Kültür Bakanlığı onayıyla yayınlandığını sorguladı.

MEB’den Sorumluluk Reddi

Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bir açıklama yayınladı. Açıklamada, kitabın ders kitabı veya yardımcı kaynak olmadığı, hikaye kitabı kategorisinde olduğu belirtildi. MEB, hikaye, roman, deneme gibi kültür yayınlarının onay süreçlerinin kendi denetimi altında olmadığını ifade ederek sorumluluğu reddetti.

Olayın Gelişimi Merakla Bekleniyor

Kültür Bakanlığı’nın konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Kitabın toplatılması veya yayınevine herhangi bir yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı merak konusu.