ÇAYKUR’un Mevsimlik İşçi Alımı İçin Kura Çekimi Başladı

AnasayfaEkonomi

ÇAYKUR’un Mevsimlik İşçi Alımı İçin Kura Çekimi Başladı

ÇAYKUR, Rize'de bin 72 mevsimlik işçi alımı için noter huzurunda kura çekilişine başladı. Çekiliş, fabrikalarda istihdam edilecek işçilerin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Paylaş

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), Rize, Artvin, Trabzon ve Giresun’daki fabrikalarında istihdam edilmek üzere toplam bin 72 mevsimlik işçi alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda, 930 beden işçisi, 70 eksper, 55 engelli ve 17 eski hükümlü olmak üzere farklı niteliklerde işçi alımı yapılacak. Rize için 760, Trabzon için 200, Artvin için 97 ve Giresun için 15 mevsimlik işçi alımı planlanıyor.

Ancak alınacak 70 çay eksperi için yeterli başvuru yapılmadığından dolayı kura dışı tutulmuş ve bin 2 mevsimlik işçi için noter kurasına geçilmiştir.

Rize Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kura çekilişi, Rize 4. Noteri Taner Ulutürk tarafından yönetildi. Salona sadece ÇAYKUR yetkilileri, sendika ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve basın mensupları alınmıştır. Vatandaşlar ise kura çekilişini ÇAYKUR’un sosyal medya platformlarından canlı olarak takip edebilirler.