Bulancak Belediyesi Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretecek!

AnasayfaYerel Haber

Bulancak Belediyesi Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretecek!

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, belediyenin kendi elektriğini üreteceğini duyurdu. Güneş enerjisi santrali (GES) projesi ile belediye giderlerinin düşürülmesi hedefleniyor.

Paylaş

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, yaptığı basın toplantısında belediyenin gelirlerini artırmak ve giderlerini düşürmek amacıyla güneş enerjisinden elektrik üreteceklerini açıkladı. GES projesi kapsamında belediyeye ait içme suyu tesisleri, atık tesisleri ve hizmet binaları kendi ürettikleri elektriği kullanacak. Projenin gelecek yılın ortasına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Bulancak Beton A.Ş.’nin Üretim Kapasitesi Artıyor

Başkan Sıbıç, belediyenin bünyesinde bulunan Bulancak Beton A.Ş.’nin üretim kapasitesini artırdıklarını da ifade etti. Bu adımla hem belediyenin gelirleri artırılacak hem de ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunulacak.

Altyapı ve Yol Çalışmaları Hız Kesmiyor

Bulancak Belediyesi, doğalgaz çalışmalarından kaynaklanan eksik imalatları tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Toprakdeğirmeni Mahallesi Kaptan Salih Caddesi ve Bahçelievler Mahallesi 2. Hat güzergahı başta olmak üzere ana güzergahlarda yol yenileme çalışmaları yapılıyor.

Sahil Parkı ve Sosyal Tesis Projeleri

Sahil Parkı ile otopark alanı arasında kalan bölgede zanaatkarlara tahsis edilecek teşhir noktaları, tuvalet, mescit, bebek bakım alanı ve modern bir fuar alanı içeren sosyal tesis projesi hayata geçirilecek. Millet Bahçesi’ndeki restoranın kapasitesi ve hizmet kalitesi artırılacak.

Tarihi İskele Yenileniyor

Bulancak’ın tarihi iskele bölgesi, yapılan tadilat çalışmalarıyla daha estetik bir görünüme kavuşacak. Elektrik direkleri değiştirilerek bölge daha iyi aydınlatılacak.

Sosyal Belediyecilik Anlayışı Devam Ediyor

Başkan Sıbıç, sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Sosyal market çalışmaları ve hayırseverlerin katkılarıyla yardıma muhtaç kişilere umut olunacak.