Trafik Kazaları Can Almaya Devam Ediyor: 49 Ölü 7 Binden Fazla Yaralı

AnasayfaGündem

Trafik Kazaları Can Almaya Devam Ediyor: 49 Ölü 7 Binden Fazla Yaralı

Bayram tatilinin altıncı gününde yaşanan 668 trafik kazasında 13 kişi hayatını kaybetti, bin 133 kişi yaralandı. Toplam can kaybı 49'a yükselirken, yaralı sayısı 7 bini aştı.

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin altıncı gününe ait trafik kazası verilerini paylaştı. Dün yaşanan 668 trafik kazasında 13 kişi daha hayatını kaybederken, bin 133 kişi yaralandı.

Altı Günde 49 Can Kaybı

Bakan Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, bayram tatilinin ilk altı gününde toplam 49 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 7 bin 683’e ulaştı.

Yoğun Denetimler Devam Ediyor

Tatil boyunca trafik denetimleri de yoğun bir şekilde sürdürüldü. 414 bin 779 araç denetlenirken, 22 bin 592 araca hız ve radar işlemi uygulandı. Ayrıca 39 bin 56 araca da diğer işlemler yapıldı.

Bakan Yerlikaya’dan Sürücülere Uyarılar

Bakan Yerlikaya, bayram dönüşü trafik yoğunluğunun arttığını hatırlatarak sürücülere aşırı hız yapmamaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” diyerek sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.