Talk Pudrası Krizi Avon’u Vurdu: İflas Başvurusu Yaptı

AnasayfaGündem

Talk Pudrası Krizi Avon’u Vurdu: İflas Başvurusu Yaptı

Talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya kalan Avon, 1 milyar doların üzerindeki borcu nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Paylaş

Yüzlerce Dava ve Milyar Dolarlık Borç

Brezilya merkezli kozmetik şirketi Avon, talk pudrası ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Yüzlerce dava ve artan borç yükü, şirketin iflas başvurusunda bulunmasına neden oldu.

1 Milyar Dolarlık Borç Tasfiyesi

Avon’un sahibi Natura, ürünlerindeki talkın kansere yol açtığı iddiasıyla açılan davalar nedeniyle 1 milyar doların üzerinde borçla karşı karşıya kaldı. Şirket, bu borcu tasfiye etmek için iflas başvurusunda bulundu.

Avon Products Inc. İflas Başvurusu Yaptı

Avon’un Kuzey Amerika dışındaki ticaret işletmelerini satın alan Natura’nın yan kuruluşu Avon Products Inc., Amerikan iflas yasasının 11. Bölümü kapsamında başvuruda bulundu.

Natura, ABD Dışındaki Operasyonları Geri Alacak

Avon, iflas sürecinin borç yükümlülüklerini düzenli bir şekilde ele almasına olanak tanıyacağını söyledi. Natura ise iflas süreci tamamlandıktan sonra ABD dışındaki ticaret operasyonlarını 125 milyon dolara geri satın almayı teklif etti.

Talk Pudrası Davaları Ağır Maliyetlere Neden Oldu

Avon, kişisel yaralanma davalarına ve uzlaşma ödemelerine karşı kendini savunmak için 225 milyon dolar harcadığını ve 386 bireysel talkla ilgili davayı savunmak veya çözmek için yeterli likiditeye sahip olmadığını açıkladı.