Altınbaşak LİDAŞ ve GES Açıldı: 7,.5 Milyon Dolarlık Yatırım

AnasayfaEkonomi

Altınbaşak LİDAŞ ve GES Açıldı: 7,.5 Milyon Dolarlık Yatırım

Havza'da 5 milyon dolara kurulan Altınbaşak LİDAŞ ve 2,5 milyon dolara kurulan Altınbaşak GES törenle açıldı.

Paylaş

Havza’da 5 milyon dolara kurulan Altınbaşak LİDAŞ ve 2,5 milyon dolara kurulan Altınbaşak GES törenle hizmete girdi.

Lisanslı Depo ve Güneş Enerji Santrali

Havza’da lisanslı depoculuk hizmeti verecek olan Altınbaşak LİDAŞ, 40 bin ton kapasiteli depolama alanıyla dikkat çekiyor. Amasya’nın Merzifon ilçesinde kurulan Altınbaşak GES ise 2.8 megavatlık gücü ile bölgeye yenilenebilir enerji sağlayacak. Toplamda 7,5 milyon dolara mal olan bu projeler, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Havza TSO Başkanı Acar: “Hizmetler İçin Teşekkür Ederiz”

Havza TSO Başkanı Erkan Acar, açılışta yaptığı konuşmada, “İlçemizdeki yatırımlarla her zaman lokomotif olan Altınbaşak ailesine teşekkür ederiz. Pandemi dönemi gıda arzının önemini bize çok net gösterdi” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı İkiz: “Bölgemize Katma Değer Sağlıyoruz”

Altınbaşak LİDAŞ ve GES A.Ş Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun İkiz, “Altınbaşak LİDAŞ 100.Yıl Tesisleri 40 bin ton kapasiteli lisanslı depomuzla çiftçilerimize önemli avantajlar sağlayacak. Altınbaşak GES ise yıllık 5 milyon 400 bin kilovat elektrik üretim kapasitesine sahip. Bölgemize ve ülkemize katma değer kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Bölgenin Geleceği İçin Önemli Yatırımlar

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, yatırımların bölgenin geleceği için büyük önem taşıdığını belirterek, “İkiz Ailesinin yapmış olduğu yatırımlar, Havza’nın geleceğe daha emin adımlarla ilerlemesini sağlıyor” dedi.

Çiftçilere ve Ekonomiye Katkı

Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, depoculuğun çiftçilere ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığını vurguladı. “Bu yatırımlar, çiftçilerimize ve ülkemizin enerji ihtiyacına önemli katkılar sunacak” dedi.

Tören ve Katılımcılar

Törenin sonunda, okunan dua ve kesilen kurdele ile tesislerin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı Salih Zeki Murzioğlu ve diğer protokol üyeleri yer aldı.