Almanya’da Ekrem İmamoğlu Coşkusu

AnasayfaGündem

Almanya’da Ekrem İmamoğlu Coşkusu

Ekrem İmamoğlu, Almanya ziyaretinde gurbetçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Köln ve Düsseldorf belediye başkanlarıyla iş birliği görüşmeleri yaptı.

Paylaş

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya ziyaretinin üçüncü gününde Düsseldorf ve Köln Belediye Başkanları ile buluştu. İmamoğlu ve Alman mevkidaşları, belediyeler arası iş birliklerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, gurbetçilerin yoğun ilgisi altında Köln’deki Keup Strasse’de esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Bir gurbetçinin “Gerçekten burada mısın?” diyerek İmamoğlu’na sarılması gülüşmelere neden oldu.

Köln Merkez Camii’ne Ziyaret

İmamoğlu, gurbetçilerin ilgisi altında Keup Strasse’den Köln Merkez Camii’ne geçti. Burada yerleşkeyi inceleyen İmamoğlu, mimar Gottfried Böhm’den İstanbul için bir cami tasarlamasını istedi.

Ekrem İmamoğlu

Düsseldorf Belediye Başkanı ile İş Birliği Görüşmesi

İmamoğlu, Düsseldorf Belediye Başkanı Dr. Stephen Keller ile de bir araya geldi. İBB Başkanı, Almanya Belediyeler Birliği’nde üst düzey görevde bulunan Keller ile İstanbul ve Düsseldorf arasında iş birliği projeleri üzerine görüştü.

Ekrem İmamoğlu

Irkçı Terör Mağdurlarını Ziyaret

İmamoğlu, Köln’e geçtikten sonra NSU terör örgütünün mağduru Özcan ve Hasan Yıldırım kardeşleri ziyaret etti. Irkçı saldırılar hakkında bilgi alan İmamoğlu, “Irkçı saldırı düzenleyen beyinler, arızalı beyinlerdir. Türkiye’deki göçmen meselesinde bile bu tür saldırılar olmuyor” dedi.

Ekrem İmamoğlu

Köln Belediye Başkanı Reker ile Görüşme

İmamoğlu, Köln Belediye Başkanı Henriette Reker ile de bir araya geldi. Görüşmede iki şehir arasındaki iş birlikleri ele alındı. İmamoğlu, Köln Belediyesi’nin şeref defterini imzalayarak, Köln ve İstanbul arasındaki güçlü bağları vurguladı.

Türkiye-Gürcistan Maçını İzledi

İmamoğlu, Almanya’daki ilk gününde Dortmund Belediye Başkanı Thomas Westphal ile Türkiye-Gürcistan milli maçı izledi ve iki şehir arasındaki iş birlikleri üzerine görüş alışverişinde bulundu.