Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan Büyükşehir Açılışına Tepki

AnasayfaGündem

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’tan Büyükşehir Açılışına Tepki

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Belediyesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ortak çalışması ile yapılan Yomra Liman bölgesi dolgu alanındaki düzenlemenin açılış programına davet edilmemesine tepki gösterdi.

Paylaş

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Liman bölgesi dolgu alanındaki düzenleme projesinin açılışına davet edilmemesi üzerine sert bir tepki gösterdi. Yaptığı açıklamada, Liman bölgesindeki çalışmaların başlangıcından itibaren emek verdiğini ve bu alana önemli yatırımlar yapıldığını belirten Bıyık, açılışa davet edilmemesinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

Mustafa Bıyık

Bıyık, “2019 yılında seçim çalışmaları sırasında halkın şikayetleri doğrultusunda bu alanda çalışmalara başladık. Ancak imkanların sınırlı olduğu bir dönemde, belediyenin borç batağında olduğu ve nitelikli iş makinelerinin dahi bulunmadığı bir ortamda tahkimat çalışmaları başlattık. Bu süreçte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’na giderek rekreasyon alanı yapılmasını talep ettik ve olumlu yanıt aldık. Ancak açılışa davet edilmememiz, yapılan emeklerin göz ardı edildiği anlamına gelmektedir.” şeklinde konuştu.

Açılışın, seçim öncesi yapılması amacıyla proje dışında wc, kafe gibi unsurların eklenerek gerçekleştirildiğini savunan Bıyık, “Yomra’nın merkezi hükümetten beklediği birçok hizmet varken, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu’nun bu tür işlerle uğraşması yadırgatıcıdır. Görev sürem boyunca kimsenin hakkını yemedim ancak hakkımı da yedirmem” diyerek sözlerini noktaladı.