Destici: 30 Büyükşehirde Tam İttifak Halindeyiz

AnasayfaYaşam

Destici: 30 Büyükşehirde Tam İttifak Halindeyiz

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Rize'de yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı'nda yer aldıklarını ve 30 büyükşehirde tam bir ittifak içinde olduklarını belirtti.

Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Rize’de yaptığı konuşmada Cumhur İttifakı’nda yer aldıklarını ve 30 büyükşehirde tam bir ittifak içinde olduklarını açıkladı.

Destici, Derepazarı ilçesinde düzenlenen iftar programının ardından Fıçıcılar Mahallesi’ndeki seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti.

Vatandaşlara hitap eden Destici, Türkiye’yi seçim öncesi gezdiklerini ve Rize’ye gelmeden önce Trabzon’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Konuşmasında Konya’da düşen askeri eğitim uçağında şehit olan Uzman Çavuş Ercan Güven’e Allah’tan rahmet dileyen Destici, yaralı askeri personele de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun çizgisini takip ettiklerini vurgulayan Destici, şunları söyledi:

Mustafa Destici

“Doğruların yanında, yanlışların karşısında duruyoruz. Yapıcı, yol gösterici ve sorumlu bir muhalefet izliyoruz. Önceliğimiz Türkiye sınırları içindeki vatandaşlarımızdır. Türkiye’nin, devletimizin varlığı, ülkemizin bütünlüğü, milletimizin güvenliği, birliği, kardeşliği, istikbali, istiklali ve refahıdır. Onun dışında İ’la-yı Kelimetullah. Cumhur İttifakı’nda 2018’de protokol yaptığımızda yine 3 parti ittifak partisiydik. AK Parti, MHP ve BBP. Orada İ’la-yı Kelimetullah lafzı yer almıştı. Dolayısıyla biz Doğu Türkistan’ı da ihmal edemeyiz, Filistin’i, Kafkasları, Balkanları, Türkmeneli’ni, Myanmar’ı da ihmal edemeyiz.”

Destici, Cumhur İttifakı’nda yer aldıklarını ve 30 büyükşehirde tam bir ittifak içinde olduklarını belirterek, “Büyükşehirler dışında kalan 51 ilin çoğunda ittifakımızın 3 partisi de ayrı adaylarla giriyor.” dedi.

Doğuda bazı illerde PKK’nın siyasi uzantısının kazanmaması için aday çıkarmadıklarını ifade eden Destici, Cumhur İttifakı’nın adaylarını desteklediklerini ve Derepazarı gibi ilçelerde iddialı olduklarını dile getirdi.

Destici’ye, Kalkandere Belediye Başkanı Kenan Yıldırım, Derepazarı Belediye Başkanı Selim Metin ile BBP İl Başkanı Ensar Özçelik eşlik etti.