Giresunlu “Kadınlar Dokuyor” Kooperatifi Türkiye ikincisi!

AnasayfaYerel Haber

Giresunlu “Kadınlar Dokuyor” Kooperatifi Türkiye ikincisi!

Paylaş

Türkiye’nin en başarılı kadın girişimcilerini belirleyen yarışmada Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinden “Kadınlar Dokuyor Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi” kendi kategorisinde ikinci oldu.

Garanti BBVA, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle bu yıl 17. kez düzenlenen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’nda “Kadınlar Dokuyor” Kooperatifi, “Türkiye’nin Kadın Kooperatifi” kategorisinde ikinci seçildi.

Yüzde 100 pamuk üretim

Kooperatif, yüzde 100 pamuk iplikten mahreç işaretine göre üretim yaparak Şebinkarahisar’ın ekonomisine katkıda bulunuyor. İlk kez katıldığı bir yarışmada önemli bir derece elde eden kooperatif, kadın istihdamına da büyük katkı sağlıyor.

Diğer ödül kazananlar

Yarışmada ‘Türkiye’nin Kadın Girişimcisi’ seçilen Nagihan Yılmaz (DG Geri Kazanım), ‘Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi’ seçilen Bilge Can (Anatolian Craft), ‘Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi’ seçilen Seyyare Sungur (Fındık Ocağı), ‘Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi’ seçilen Şevin Ballıktaş (Usersdot) da ödül kazandı.

Ödül töreni

Kadınlar Dokuyor Kooperatifi Başkan vekili Hatice Cağcağ’ın da yer aldığı ödül törenine Türkiye Kadın Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Esra Bezircioğlu, Ekonomist Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Talip Yılmaz, Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya ve üretici kadınlar katıldı.