Görele’de atık yağ toplama yarışması kazananları ödüllendirildi

AnasayfaManşet

Görele’de atık yağ toplama yarışması kazananları ödüllendirildi

Paylaş

Giresun’un Görele ilçesinde “Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi” kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, 58 litre bitkisel atık yağ toplayarak birinci olan Mehmet Gürel Ortaokulu öğrencisi Yağız Sevindik’e bisiklet hediye edildi. Dereceye giren diğer öğrencilere ise paten, kaykay ile futbol ve basketbol topu gibi çeşitli armağanlar verildi.

Belediye Başkanı: “Hedefimiz daha temiz bir çevre bırakmak”

Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Yarışma ile atıkların kaynağında ayrıştırılması, çevre kirliliğinin önlenmesi, atık oluşumunun azaltılması, gelecek nesillere daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevre bırakılması ve ekonomiye katma değer sağlanması hedefleniyor” dedi.

843 litre atık yağ toplandı

Çevre mühendisi Dilara Hekim ise yarışma kapsamında 843 litre atık yağ toplandığını ifade etti. Hekim, “Atık yağların geri dönüştürülmesi ile hem çevre kirliliğinin önüne geçiliyor hem de ekonomiye katkı sağlanıyor. Bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.