Yurt Dışında 7,5 Milyon Türk Yaşıyor!

AnasayfaGündem

Yurt Dışında 7,5 Milyon Türk Yaşıyor!

Paylaş

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sayısı açıklandı! Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, yurt dışında 7,5 milyon Türk vatandaşı olduğunu ve bunlardan 6,5 milyonunun Batı Avrupa’da yaşadığını söyledi.

Avrupa’da 2 Bin 427 Türk Kökenli Siyasetçi

Serim, Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik çalışmalarla ilgili verileri paylaştı. Nisan 2024 itibarıyla Avrupa genelinde 2 bin 427 Türk kökenli siyasetçi bulunduğunu vurgulayan Serim, bu siyasetçilerin 2’sinin bakan, 2’sinin devlet sekreteri, 7’sinin Avrupa Parlamentosunda, 69’unun ulusal ve federal düzeyde, 102’sinin eyalet ve bölgesel düzeyde ve 2 bin 245’inin ise belediye meclislerinde görev yaptığını aktardı.

En Fazla Konsolosluk Hizmeti Avrupa’da

Yurt dışındaki Türk vatandaşlarına 70’i aşkın türde konsolosluk hizmeti verildiğini belirten Serim, en fazla konsolosluk hizmetinin Avrupa’da sunulduğunu kaydetti. Nisan ayında sadece Almanya’da 272 bin 729 işlem yapıldığını açıklayan Serim, geçen sene 59 farklı şehirde toplam 74, yılın başından bu yana ise 22 şehirde 22 “gezici konsolosluk hizmeti” sağlandığını da sözlerine ekledi.