Yurt Dışı Çıkış Harcına Yüzde 233 Zam Meclis’te Onaylandı!

AnasayfaGündem

Yurt Dışı Çıkış Harcına Yüzde 233 Zam Meclis’te Onaylandı!

Yurt dışı çıkış harcına rekor zam! Meclis'te kabul edilen teklifle harç 150 TL'den 500 TL'ye yükseldi.

Paylaş

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin 51. maddesi kabul edildi. Bu maddeyle birlikte 150 TL olan yurt dışı çıkış harcı, 500 TL’ye yükseltildi.

Muhalefetten Tepki Geldi

Zam oranının yüksekliği muhalefet partilerinin tepkisini çekti. Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, zammı “sinekten yağ çıkarmak” olarak nitelendirerek, emekli ve memur maaşlarına yapılan zam oranlarıyla kıyaslandığında yurt dışı çıkış harcına yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirtti.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, vatandaşların zaten yurt dışına çıkarken vize ücretleri ve randevu sorunlarıyla uğraştığını belirterek, bu zammın vatandaşlar üzerinde ek bir yük oluşturacağını söyledi. Arı, tekliften vazgeçilerek harcın 150 TL olarak kalması önerisinde bulundu.

Yeni Düzenleme Ne Anlama Geliyor?

Yeni düzenlemeyle birlikte, yurt dışına çıkacak olan kişiler 500 TL çıkış harcı ödemek zorunda kalacak. Bu durum, özellikle sık sık yurt dışına çıkanlar ve yurt dışında eğitim gören öğrenciler için ek bir mali yük anlamına geliyor.