Yabancı Yatırımcılar Yıl Sonu Dolar Kuru Tahminlerini Açıkladı! Durum Vahim!

AnasayfaEkonomi

Yabancı Yatırımcılar Yıl Sonu Dolar Kuru Tahminlerini Açıkladı! Durum Vahim!

Yabancı yatırımcılar 2024 yıl sonu dolar kuru tahminlerini açıkladı. HSBC 36 TL, Morgan Stanley 39 TL, Bank of America ise 38 TL öngörüyor.

Paylaş

2024 yılına 30,36 TL seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru, yılın ilk yedi ayında yaklaşık yüzde 8 değer kazanarak 32,70 TL seviyesine ulaştı. Bu yükselişte, iktidarın uyguladığı “yüksek faiz, düşük döviz” politikasının etkili olduğu düşünülüyor.

Yabancı Yatırımcılar Türk Piyasalarına Akın Ediyor

Türkiye’nin yüksek faiz politikası, yabancı yatırımcılar için cazip bir yatırım ortamı oluşturuyor. Carry trade olarak bilinen faiz arbitrajı yapmak isteyen yabancı yatırımcılar, Türk piyasalarına yoğun ilgi gösteriyor.

HSBC’den Faiz İndirimi Beklentisi Yok

Uluslararası yatırım bankası HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu yıl faiz indirimi yapmasını beklemiyor. HSBC, 2024 yıl sonu dolar kuru tahminini ise 36 TL olarak açıkladı.

Morgan Stanley ve Bank of America’dan 2025 Tahminleri

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Dolar/TL kurunun 2025 yılının ortasında 39 TL’ye yükseleceğini öngörüyor. Bank of America ise kurun yıl sonunda 38 TL seviyesine ulaşacağını tahmin ediyor.

Foreks Anketine Göre Dolar Kuru 38 TL’yi Görebilir

Foreks tarafından yapılan ankete katılan ekonomistlerin beklentilerine göre, dolar kuru yıl sonunda en yüksek 38 TL seviyesini görebilir.