Yağmurlu Hafta Başladı! Tüm Yurda Sağanak Uyarısı

AnasayfaGündem

Yağmurlu Hafta Başladı! Tüm Yurda Sağanak Uyarısı

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyardığı yağışlı hava tüm yurdu etkiliyor. Tahminlere göre bugün yurdun hemen hemen tamamında sağanak yağışlar kendini gösterecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise yağışlar kuvvetlenecek.

Tüm Yurda Sağanak Uyarısı

MGM’nin tahminlerine göre bugün Ege’nin güney kesimleri hariç tüm bölgelerde sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda ve Güneydoğu Anadolu’da zaman zaman kuvvetleneceği tahmin ediliyor. Yarından itibaren batıdan başlayarak etkisini azaltması beklenen yağışların hafta boyunca aralıklarla sürmesi öngörülüyor.

Bazı İlleri Kuvvetli Vuracak

Yağışların Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Vatandaşlar Dikkatli Olmalı

Yağışların neden olabileceği sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Güncel Hava Durumu Bilgisi

Güncel hava durumu bilgilerini ve yağış tahminlerini Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün https://www.mgm.gov.tr/ web sitesinden takip edebilirsiniz.