Uyarılar Peş Peşe Geldi: Yağışlar Geri Dönüyor

AnasayfaGündem

Uyarılar Peş Peşe Geldi: Yağışlar Geri Dönüyor

Mayıs ayında sıcak havaların gelmemesiyle mücadele eden Türkiye, yeni bir hava dalgasıyla karşı karşıya. Rusya'dan gelen soğuk hava, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yağışlı günleri işaret ediyor. Yeni haftaya kalın giysilerle başlamaya hazır mısınız?

Paylaş

Mayıs ayı, sıcak hava beklentilerini karşılayamıyor. Ülke genelinde devam eden yağışlar, fırtınalar ve sel felaketleri, Türkiye’yi etkisi altına almaya devam ediyor. Şimdi ise, yeni bir hava dalgasıyla karşı karşıyayız, ve bu kez Rusya’dan geliyor.

Meteoroloji kaynağı Hava Forum’un verdiği bilgiye göre, Marmara, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde yaşayan vatandaşlar Pazartesi günü itibarıyla serin, soğuk ve yağışlı bir hava ile karşılaşacaklar. Hava Forum, vatandaşları bu duruma karşı uyararak, “Yeni haftanın ilk gününde kalın giysilerle hazırlıklı olun…” tavsiyesinde bulundu.

Bu gelişmelerle birlikte, Türkiye’de hava koşullarının istikrarsızlığı devam ediyor. Vatandaşlar, meteorolojik uyarıları dikkate alarak gerekli önlemleri almalı ve hava şartlarına uygun şekilde hazırlıklı olmalıdır.