Ünlü oyunculara ‘Tiny House’ şoku: Belediye talimatıyla kaldırıldı

AnasayfaMagazin

Ünlü oyunculara ‘Tiny House’ şoku: Belediye talimatıyla kaldırıldı

Paylaş

İzmir’in Karaburun ilçesinde, sinema ve dizi oyuncuları Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’ye ait tiny house’lar, Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın talimatıyla kaldırıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Karaburun Belediyesi, bir süre önce belediye meclis kararı ile tiny house’lar için getirilen yasağı duyurdu. Gelişigüzel yerleştirilen tekerlekli küçük evlerin arazi kullanımına aykırı olduğu ve çevre kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle alınan karar sonrasında, Aras Bulut İynemli, Erkan Kolçak Köstendil ve Necip Memili’ye ait tiny house’lar kaldırıldı.

Konuyla ilgili olarak Karaburun Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Değerli oyuncularımızın yer aldığı ünlü dizi Çukur’da dile getirilen ve duvarlara yazılan o bilinen söz gibi, ‘Olacak gibi değildi, olmadı da zaten!’ Cumhurbaşkanlığı kararıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Karaburun Yarımadası, endemik bitki zenginliği ve özgün hayvan varlığıyla ülkemizin özel coğrafyalarındandır. Yerel yönetim uygulamaları ile ilgili tüm yasa, yönetmelik, uygulama mevzuatı; ilçemizin her bir ferdi için bağlayıcıdır” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Sanatçılarımızın arazisinde, tebliğimiz üzerine yıkımın-sökümün-tahliyenin kendileri tarafından gerçekleştirildiğini kamuoyuna önemle duyurur; kıymetli sanatçılarımızı çalışmadıkları yerden üzdüğümüz için bizi anlamalarını; ‘Az dolaşalım dedik, kördüğüm olduk’ dememelerini umarız. Sınıfsız, imtiyazsız, kim ve ne olduğuna bakmadan belediye mevzuatını herkese eşit uygulama konusunda yasaların bize yüklediği sorumlulukları unutmadan işimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.