Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bolu’da

AnasayfaGündem

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bolu’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu'da kapsamlı incelemelerde bulundu. 22 yılda kente yapılan 54 milyar liralık yatırımın detaylarını paylaşan Uraloğlu, Bolu'nun ulaşım ağının genişletilmesine yönelik devam eden ve planlanan projeleri açıkladı. Gölyüzü Kavşağı'ndan yeni otoyol girişlerine, Bolu ulaşımının geleceği şekilleniyor.

Paylaş

AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Abdulkadir Uraloğlu, ardından D-100 kara yolu üzerinde planlanan Gölyüzü Kavşağı’nda incelemeler yaparak yetkililerden bilgi aldı.

Abdülkadir Abdulkadir

Abdülkadir Abdulkadir

Bakanlık olarak Bolu’ya 22 yılda 54 milyar liralık yatırım yaptıklarını belirten Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunu 303 kilometreye, bütümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunu ise 432 kilometreye çıkardıklarını ifade etti. Bolu’yu çevre illerle bağlayan yol ağlarının genişletildiğini vurgulayan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin 2007’de hizmete girdiğini ve günümüzde büyük bir trafik akışına ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Bolu’da devam eden 14 proje ve 7,6 milyar liralık çalışma olduğunu aktaran Uraloğlu, kent merkezi ve ilçelerindeki ulaşım yapılarına dair çalışmaların sürdüğünü belirtti. Özellikle kent içi ve transit ulaşımda kullanılan bölgelerde trafiğin yüksek kapasiteye ulaştığına değinen Uraloğlu, mevcut kavşakların trafik akışını zorlaştırdığını ve bu sorunun çözümüne yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Abdülkadir Abdulkadir

Yeni otoyol girişleri ve tır parkı gibi projelerin de gündemde olduğunu belirten Uraloğlu, bu çalışmaların kent için önemli gelişmeler sağlayacağını aktardı.

Gölyüzü Mahallesi’ndeki esnaf ziyaretinin ve Vali Erkan Kılıç ile gerçekleştirilen Güney Çevre Yolu incelemesinin ardından Bakan Uraloğlu, Bolu’daki temaslarını tamamladı.”