TÜRKSAT 6A: Türkiye’nin Uzay Yolculuğu Başlıyor!

AnasayfaGündem

TÜRKSAT 6A: Türkiye’nin Uzay Yolculuğu Başlıyor!

Türkiye'nin ilk yerli haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya fırlatılmak için hazırlanıyor! Türkiye'nin gururu ve bayrağının temsilcisi olacak olan bu heyecan verici proje, Türk mühendislerinin başarısını taçlandırıyor. Uzaydaki Türk imzası için geri sayım başladı!

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A’nın üretim ve test süreçlerinin tamamlandığını ve Haziran ayında Space-X’in merkezine gönderileceğini duyurdu.

TÜRKSAT 6A

Türkiye’nin ilk yerli haberleşme uydusu olan Türksat 6A’nın logosu, Türkiye Yüzyılı vizyonundan ve bayrağımızın sembolünden ilham alarak belirlendi. Uraloğlu, Temmuz ayında uydunun yörüngesine gönderilmesinin planlandığını açıkladı.

Türksat 6A’nın üretim ve test aşamalarının Türksat, Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ iş birliğiyle gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, projenin Türkiye’nin en büyük AR-GE çalışması olduğunu vurguladı. Türksat 6A’nın uzaya fırlatılmasıyla Türkiye, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alacak ve bölgesinde bir üretim merkezi haline gelecek.

Uraloğlu, projenin Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kadar önemli olduğunu belirtirken, Türksat 6A’nın uzaydaki Türk bayrağının temsilcisi olacağını ifade etti.

TÜRKSAT 6A