Dünya ve Türkiye’nin fındık başkenti Giresun’da, fındık üretiminde önemli bir adım atıldı. Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü’nde üretilen iki yeni fındık çeşidi, özellikle en iri ve en renkli fındıklar olarak öne çıkıyor.
Ankara Tohum Tescil Sertifikasyon Merkez Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Kader Aktaş’ın gözetiminde gerçekleştirilen ikinci yıl hasadıyla, bu özel fındık çeşitlerinin tescil süreci başladı.
Yeni Fındık Çeşitlerinde Görsel Şıklık
Çeşit adayları üzerinde yapılan morfolojik incelemelerde, görsel olarak dikkat çeken bu yeni fındıklar, yaprak ve meyve numuneleriyle analiz edilmek üzere toplandı. Giresun’da üretilen en iri ve en renkli fındıklar, aynı zamanda Türkiye’nin zengin fındık biyoçeşitliliğinin simgesi olarak değerlendiriliyor.
Fındık Biyoçeşitliliği ve Giresun
Bu yeni fındık çeşitleri, ülkemizin fındık üretimindeki çeşitliliğini ve kalitesini arttırmayı hedefliyor. Görsel açıdan da büyük ilgi çeken bu fındıklar, üretim potansiyeli açısından umut vadediyor.