Türkiye’de Sporda Devrim: 22 Yılda Tesis ve Yatırım Hamlesi

AnasayfaGündem

Türkiye’de Sporda Devrim: 22 Yılda Tesis ve Yatırım Hamlesi

Paylaş

Türkiye’de spor alanında önemli bir dönüşüm yaşıyor. Bununla alakalı konuşan Osman Aşkın Bak, Hacettepe Atletik Spor Merkezi’nin açılışında konuşan Bak, son 22 yılda sporda tesisler ve yatırımlar açısından büyük bir devrim yaşandığını vurguladı.

Hacettepe Atletik Spor Merkezi Açılışı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Bakan Bak, tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Bak, “Önceki dönem bakanımızın bu projeye büyük katkısı var. Güçlü bir aileyiz ve spor ailesi bu yatırımlara büyük destek veriyor,” dedi.

Türkiye’nin Spor Altyapısındaki Devrim

Türkiye’de sporda önemli bir dönüşüm yaşadığını belirterek, “Son 22 yıldır sporda tesisler ve yatırımlar açısından devrim niteliğinde adımlar atıldı. Avrupa’nın en modern statları Türkiye’de inşa edildi ve edilmeye devam ediyor,” ifadelerini kullandı. Bu dönüşümün bir sonucu olarak Türkiye’nin 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı İtalya ile birlikte organize edeceğini, 2026 UEFA Avrupa Ligi finalinin İstanbul’da Beşiktaş’ın stadında ve 2027 UEFA Avrupa Konferans Ligi finalinin İstanbul veya Ankara’da yapılacağını belirtti.

Sporun Yaygınlaştırılması ve Gençlere Yatırım

Bakanlık olarak sporun tabana yayılması için önemli yatırımlar yaptıklarını söyleyen Bak, “Yetenek taramasıyla yaklaşık 5 milyon çocuğumuzu spora yönlendirdik ve başarılı sporcular yetişmeye başladı,” dedi. Üniversitelere spor tesisleri ve yurtlar yapıldığını vurgulayan Bak, gençlerin sporu bir yaşam tarzı olarak benimsemelerini arzuladıklarını belirtti.

Üniversitelerde Sporun Önemi

Üniversitelerde sporun önemine değinen Bak, “Son 20 yılda yapılan olimpik ve yarı olimpik havuz sayısı 700’ü geçti. ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesiyle 10 milyonun üzerinde çocuğa yüzme öğrettik,” dedi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na hazırlanan sporcuların Türkiye’yi gururlandıracağını belirten Bak, Türkiye’nin spor altyapısının gelişmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü’nden Teşekkür

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, tesisin yapılmasındaki katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti. Güran, “Bu tesisle üniversitemizin bilgi ve birikimini bütünleştireceğiz ve çok sayıda sporcu yetiştireceğiz,” dedi.

Eski Bakan Kasapoğlu’nun Katılımı

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da açılışta yer aldı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve spor merkezi gezildi.