Bolu’dan İzmir’e! Türkiye Alev Alev!

AnasayfaManşetTürkiye

Bolu’dan İzmir’e! Türkiye Alev Alev!

Paylaş

Türkiye genelinde çıkan 72 orman yangınından 69’u kontrol altına alınırken, İzmir, Manisa, Muğla, Aydın ve Bolu’daki 6 yangına müdahale sürüyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir ve Manisa’daki yangınların kontrol altına alınmaya başlandığını, diğer bölgelerdeki yangınlarda da olumlu gelişmeler olduğunu belirtti.

İzmir’de Yangın Kontrol Altına Alınıyor

İzmir’deki yangın, yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle 8 farklı bölgede 900 kişinin tahliyesine neden oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı, yangının kontrol altına alınmaya başlandığını ve yardım çağrısının sonlandırıldığını duyurdu.

Manisa’da Yangın 4. Gününde

Manisa’nın Gördes ilçesinde başlayan yangın, Salihli ilçesine de sıçradı. Birçok mahalle tedbir amaçlı boşaltılırken, Kale Mahallesi’nde bazı evler tamamen yandı. Yangınla mücadele havadan ve karadan devam ediyor.

Diğer Bölgelerdeki Yangınlar

Aydın’ın Bozdoğan ilçesi, Muğla’nın Milas ilçesi ve Bolu’nun Göynük ilçesindeki yangınlara da müdahale sürüyor. Ekipler, yangınların büyümesini engellemek ve kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ediyor.

Bakan Yumaklı’dan Açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir ve Manisa’daki yangınların kontrol altına alınmaya başlandığını, diğer bölgelerdeki yangınlarda da olumlu gelişmeler olduğunu belirtti. Ayrıca, 15 Eylül’e kadar alarm durumunun devam ettiğini ve provokatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.