Türkiye Cayır Cayır Yanıyor! Yangınlarda Son Durum!

AnasayfaTürkiye

Türkiye Cayır Cayır Yanıyor! Yangınlarda Son Durum!

Türkiye'de yaz aylarında artan orman yangınları can ve mal kaybına neden oluyor. Yetersiz müdahale ve hazırlıksızlık, yangınların daha da büyümesine yol açıyor.

Paylaş

Yangınlar Can Almaya Devam Ediyor

Türkiye, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Diyarbakır, Çeşme ve Soma’da çıkan yangınlarda çok sayıda insan ve hayvan hayatını kaybetti, binlerce hektarlık alan küle döndü.

Diyarbakır ve Mardin’de 15 Can Kaybı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesindeki Köksalan ve Bağacık mahalleleri ile Mardin’in Mazıdağı ilçesindeki Yücebağ ve Yetkinler mahallelerinde 20 Haziran’da başlayan yangın, 15 kişinin ölümüne neden oldu. Yangında çok sayıda hayvan da telef oldu ve binlerce dekar tarım alanı zarar gördü.

Çeşme’de 3 Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir’in Çeşme ilçesindeki orman yangınında ise 3 kişi hayatını kaybetti. Yangından kaçmaya çalışan bir aile, alevlerin arasında kalarak can verdi.

Soma’da Köyler Boşaltıldı

Manisa Soma’da çıkan orman yangını nedeniyle bazı köyler boşaltıldı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilse de, rüzgarın etkisiyle yangın kontrol altına alınamadı.

Söke’deki Kağıt Fabrikası Yangını 6 Gün Boyunca Sürdü

Aydın’ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangın ise 6 gün boyunca devam etti. Yangına çok sayıda itfaiye ekibi müdahale etse de, yangının kontrol altına alınması uzun sürdü.

Yangınlara Müdahaledeki Yetersizlik Tartışma Konusu

Yangınların neden olduğu can ve mal kayıplarının yanı sıra, yangınlara müdahaledeki yetersizlik de tartışma konusu oldu. Geçen yıl yaşanan yangınlarda Türk Hava Kurumu’na (THK) ait söndürme uçaklarının kullanılmaması eleştirilmişti. Bu yıl da benzer eleştiriler gündeme geldi.

Yetkililerden Sorumluluk Alan Yok

Yaşanan bunca acı olaya rağmen, herhangi bir yetkilinin sorumluluk alıp istifa etmemesi de dikkat çekiyor. Kamuoyu, yangınlarla mücadelede daha etkin önlemler alınmasını ve yaşanan kayıplardan sorumlu olanların hesap vermesini talep ediyor.