Türkiye’de Instagram’a Süresiz Erişim Engeli Getirildi

AnasayfaGündem

Türkiye’de Instagram’a Süresiz Erişim Engeli Getirildi

BTK, Instagram'a erişimi engelledi. Kararın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Haniye ile ilgili paylaşımların engellenmesine yönelik eleştirilerinden sonra gelmesi dikkat çekti.

Paylaş

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engelledi. BTK’nın internet sitesindeki bilgi sorgulama sayfasında, Instagram’a erişimin engellendiği görüldü.

BTK’dan İlk Açıklama: “Katalog Suçlara Uyumsuzluk”

BTK tarafından yapılan ilk açıklamada, platformun “katalog suçlara uymadığı” gerekçesiyle kapatıldığı belirtildi. Ancak, hangi katalog suçlara uyulmadığı konusunda detaylı bir bilgi verilmedi.

Altun’un Eleştirisi ve Erişim Engeli

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 31 Temmuz’da sosyal medya platformu X hesabından yaptığı paylaşımda, Instagram’ın İsmail Haniye ile ilgili taziye mesajlarını engellediğini belirterek platforma tepki göstermişti. Altun’un bu paylaşımının ardından, 2 Ağustos tarihinde BTK tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi.

Kararın Süresi Belirsiz

Instagram’a erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.