Meteorolojiden Müjdeli Haber: Sıcaklıklar Düşüyor Yağış Geliyor

AnasayfaGündem

Meteorolojiden Müjdeli Haber: Sıcaklıklar Düşüyor Yağış Geliyor

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, hafta ortasından itibaren iç kesimlerde sıcaklıklar düşecek, hafta sonu ise yağışlı hava bekleniyor.

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların hafta sonuna doğru özellikle iç kesimlerde 7-8 derece düşeceğini ve yağışlı havanın hakim olacağını belirtti.

Hafta Ortasında İç Kesimler Ferahlıyor

Özdemirci, İç Anadolu Bölgesi’nde 35-36 derece olan sıcaklıkların çarşambadan itibaren 32 dereceye, cumartesi gününden sonra ise 28-29 dereceye kadar düşeceğini ifade etti. Sıcaklık düşüşünün özellikle iç kesimlerde etkili olacağını, sahil kesimlerinde ise sıcaklıkların sadece 1-2 derece azalacağını belirtti.

Yağışlı Hava Geliyor

Yarından itibaren Marmara’nın batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Konya ve Afyonkarahisar çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Çarşamba günü yağışların etki alanı genişleyerek Marmara’nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, İç Anadolu Bölgesi geneli, Akdeniz’in iç kesimleri ve Afyonkarahisar çevrelerini etkisi altına alacak.

3 Büyükşehirde Hava Durumu

İstanbul’da yarın ve çarşamba günü gök gürültülü sağanak beklenirken, sıcaklıklar 32-33 derece arasında seyredecek. Ankara’da çarşamba ve perşembe günleri yağışlı hava beklenirken, İzmir’de ise 3 gün boyunca yağış beklenmiyor ve sıcaklıklar 36-38 derece arasında seyredecek.