Türkiye ile Fas Arasında Enerji ve Madencilik Anlaşması İmzalandı

AnasayfaGündem

Türkiye ile Fas Arasında Enerji ve Madencilik Anlaşması İmzalandı

Türkiye ile Fas, enerji ve madencilik alanlarında iki önemli anlaşmaya imza attı.

Paylaş

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, resmi temaslar kapsamında Fas Enerji Dönüşümü ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Leila Benali ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler sırasında Türkiye ile Fas arasında enerji ve madencilik alanlarında iki önemli anlaşma imzalandı.

Anlaşmaların Kapsamı ve Amaçları

Enerji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, imzalanan anlaşmaların yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, elektrik, hidrojen, petrol, doğal gaz, madencilik ve kritik mineraller gibi birçok alanda işbirliğini geliştirmeyi ve ortak projeleri hayata geçirmeyi amaçladığı belirtildi.

Bayraktar’ın Değerlendirmeleri

Bakan Bayraktar, Türkiye’nin sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alma kapasitesine dikkat çekerek, “Fas, LNG çözümleri arıyor ve biz bu konuda çözüm sunabileceğimizi ifade ettik. Ortak tedarik anlaşmaları yapabileceğimizden bahsettik” dedi.

Yenilenebilir Enerji ve Ortak Potansiyel

Bayraktar, Fas’ın yenilenebilir enerji alanında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Fas’ın güneş, rüzgar ve offshore rüzgar enerjisinde büyük potansiyeli var. Bu potansiyeli birlikte nasıl harekete geçirebiliriz, bunu görüştük” ifadelerini kullandı.

Gelecekteki Projeler ve İşbirlikleri

Bakan Bayraktar, somut projeler ortaya koyma hedefinde olduklarını belirterek, “Temmuz başında bir teknik komite oluşturacağız ve kamu şirketlerimiz ile özel sektörümüzle birlikte hangi projeleri geliştirebileceğimizi netleştireceğiz. İki ülkenin ticari ilişkilerini daha ileriye taşıyacak bir çalışma içerisinde olacağız” dedi.