Türk Gençleri Düşen Doğurganlık Oranına Yeni Politika İstiyor

AnasayfaGündem

Türk Gençleri Düşen Doğurganlık Oranına Yeni Politika İstiyor

Türkiye'de düşen doğurganlık oranıyla ilgili yapılan araştırmaya göre gençlerin yüzde 85,7'si yeni hükümet politikaları talep ediyor. Çalışan kadınların doğum sonrası izninin uzatılması konusundaki görüşler de geniş kapsamlı ele alınıyor.

Paylaş

Areda Survey tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 79,8’i hükümetin düşen doğurganlık oranıyla başa çıkmak için yeni politikalar geliştirmesi gerektiğini düşünüyor.

Katılımcı Profili ve Görüşler

Gençlerin Tepkisi

Araştırmaya katılan gençlerin yüzde 85,7’si, düşen doğurganlık oranına karşı hükümetin yeni politikalar üretmesi gerektiğini vurguluyor. 18-34 yaş aralığındaki bu grup, taleplerini en yüksek sesle dile getiriyor.

Kadınların Görüşleri

Çalışan kadınların yüzde 52,6’sı, doğum sonrası annelik izninin bir yıla kadar uzatılmasının doğum oranlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyor. Ancak kadınların yüzde 51,3’ü bu fikre katılmıyor, bu durum erkekler arasında daha fazla destek buluyor.

Yaş Gruplarına Göre Tepkiler

Gençler ve Çalışan Kadınlar

18-34 yaş aralığındaki gençlerin yüzde 50,9’u, çalışan kadınların doğum izninin uzatılmasının doğum oranlarını artırmayacağına inanıyor.

35-54 Yaş Aralığı

Bu yaş grubundaki katılımcıların yüzde 53,1’i ise doğum izninin uzatılmasının doğurganlık oranlarını artırabileceğine inanıyor.

55 Yaş ve Üzeri

55 yaş ve üzeri katılımcıların yüzde 56,3’ü, doğum izni süresinin uzatılmasının doğum oranlarına olumlu etki yapacağını düşünüyor.

Araştırma Yöntemi ve Detaylar

Araştırma, Türkiye genelinde 2.503 kişinin katılımıyla CAWI tekniği kullanılarak gerçekleştirildi. Anket, 28 Mayıs-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapıldı ve katılımcıların profil bazlı dijital panel üzerinden gerçekleştirildi.

Doğurganlık Oranı