Trabzonspor’da İstikrar Arayışı Sürüyor

AnasayfaSpor

Trabzonspor’da İstikrar Arayışı Sürüyor

Trabzonspor, Başkan Ertuğrul Doğan yönetiminde üç teknik direktör değişikliği ve yoğun transfer hareketliliğiyle istikrarı yakalama mücadelesini sürdürüyor. Son maçta Fenerbahçe'ye yenilen bordo-mavililer, ligde ve kupada hedeflerine ulaşma peşinde.

Paylaş

Trabzonspor, Süper Lig’de kendi sahasında Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olmasının ardından istikrarı yakalama peşinde. Başkan Ertuğrul Doğan’ın görevdeki bir yılında üç farklı teknik direktörle çalışan bordo-mavili ekip, dalgalı bir performans sergiliyor ve liderle arasındaki 32 puanlık farkla dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Trabzonspor, bu sezon sportif başarının yanı sıra mali krizlerle de boğuşuyor. Ertuğrul Doğan’ın başkanlık koltuğunda 363 günü geride bıraktığı bu süreçte, takım istenilen istikrarı sahaya yansıtamadı. Doğan, Orhan Ak ve Nenad Bjelica’nın ardından Abdullah Avcı’yı göreve getirerek bir yıl içinde üçüncü teknik direktör değişikliğine imza attı.

Trabzonspor, aynı zamanda kadro istikrarını da sağlayamadı. Sezon başından itibaren 17 yeni oyuncuyu kadrosuna katan ve 16 oyuncuyla yollarını ayıran Karadeniz ekibi, transfer politikasıyla da dikkat çekti. Transfer edilen oyuncular arasında kiralık ve satın almalar yer alırken, devre arasında bazı oyuncuların kiralık olarak başka takımlara gönderilmesi de dikkat çekti.

Son bir yılda ligde istediği sonuçları alamayan Trabzonspor, 41 maçta 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 17 mağlubiyetle 62 puan toplayabildi. Abdullah Avcı yönetimindeki takım, şu anda ligde üçüncülüğü ve Ziraat Türkiye Kupası’nı hedefliyor. Aynı zamanda, Fenerbahçe maçındaki saha olaylarının üstesinden gelmeye çalışan ekip, hem sportif hem de mali anlamda istikrarı sağlama amacında.